e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τελετή υπογραφής αγιοκατάταξης Οσίου Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου στο Φανάρι


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Greek News USA 

Περίπου 250 προσκυνητές από τη Φθιώτιδα βρίσκονται από χθες στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την σημερινή τελετή υπογραφής της Συνοδικής Πράξης της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 


Στην τελετή παρέστησαν Αρχιερείς του Θρόνου από όλον τον κόσμο, αλλά και οι μητροπολίτης Μεσσηνίας (τόπου καταγωγής του νέου Αγίου) κ. Χρυσόστομος. 

Την αποστολή από τη Φθιώτιδα ακολούθησαν στην Πόλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Φθιώτιδας, Θεμιστοκλής Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και δήμαρχοι του Νομού. 

Παρέστησαν επίσης, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εκλέγεται στη Φθιώτιδα, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης. 

Το Φανάρι είχε προχωρήσει στην αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος υπήρξε κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος στους πρόποδες του όρους Οίτη, στις 14 Ιουνίου 2022.








Δεν υπάρχουν σχόλια: