e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

«Το σκοτάδι δεν θα νικήσει ποτέ το φως»: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τους Ουκρανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τους Ουκρανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος επικαλέστηκε την ευλογία του Θεού για την Ουκρανία, η οποία αμύνεται εναντίον των εισβολέων.
Η ομιλία του δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.
«Από το κέντρο της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, απευθυνόμαστε σε σας αυτήν την ξεχωριστή ημέρα – στις 24 Αυγούστου 2022, στην 31η επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Σας συγχαίρουμε θερμά και εκφράζουμε την πατρική μας αγάπη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κατά την οποία υπερασπίζεστε την Πατρίδα σας από ξένους εισβολείς. Είθε ο πανάγαθος Κύριος να σας ενδυναμώσει όλους να αντέξετε αυτά τα πολλά δεινά και να σηκώσετε αυτόν τον βαρύ σταυρό. Το κακό δεν θα νικήσει ποτέ το καλό, το σκοτάδι δεν θα νικήσει ποτέ το φως», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: