e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας τέλεσε τον Αγιασμό στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα της Συγκλήτου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ Ιωάννη .
Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον χαιρετισμό του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου επ' ευκαιρία ενάρξεως του Νέου Ακαδημαϊκού Ετους. στον Προέδρο της Ιατρικής Σχολής καθ. Γεράσιμο Σιάσο, του αντιπρόεδρο καθ. Νίκο Αρκαδόπουλου και των υπολοίπων του ΔΣ .

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε:
"Η σπουδαιότητα της Ιατρικής επιστήμης, αυτού του πολύτιμου δώρου του Θεού προς τον άνθρωπο, είναι και προφανής και αυτονόητη μέσα στη διαχρονία των αιώνων καθώς η υγεία είναι, ίσως, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Οπότε κάθε λόγος σχετικός θα αποτελούσε, μάλλον, μια περιττή και κοινότυπη επανάληψη.
    Τα τελευταία ωστόσο χρόνια εξ αιτίας της πανδημίας του covid-19, που μαστίζει τον πλανήτη, η ιατρική βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο της επικαιρότητας με μια πρωτοφανή συχνότητα και ένταση. Και καλώς συμβαίνει έτσι… Περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, σήμερα είναι αναγκαία η στέρεη επιστημονική γνώση που προσφέρει η Ιατρική επιστήμη κόντρα στις κάθε είδους προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες και αντιεπιστημονικές απόψεις που κομίζουν στην κοινωνία και στον δημόσιο διάλογο άνθρωποι άσχετοι, ημιμαθείς και, εν τέλει, επικίνδυνοι.
    Είμαστε ευγνώμονες για όσα με αυταπάρνηση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και πραγματική αγάπη προς τον άνθρωπο προσφέρουν οι Ιατροί, ιδιαίτερα των δημοσίων δομών υγείας της χώρας μας, οι οποίοι, κάτω από συνθήκες «πολέμου» πολλές φορές, καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους. Είμαστε ευγνώμονες για την καθημερινή μάχη των γιατρών μας ενάντια στις επικίνδυνες απόψεις, που διακινούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε ευγνώμονες για την αντίσταση της Επιστήμης της Ιατρικής ενάντια σε απόψεις διαλυτικές του κοινωνικού ιστού, απόψεις που επιθυμούν την οπισθοδρόμηση της κοινωνίας σ’ ένα ιδιότυπο «μεταμοντέρνο Μεσαίωνα».
    Σας εύχομαι να έχετε χαμόγελο στο πρόσωπο, ακλόνητη υγεία και τιτάνια υπομονή στο δύσκολο και θεάρεστο έργο σας.
    Ευχαριστώ τον Προέδρο της Ιατρικής Σχολής καθ. Γεράσιμο Σιάσο, τον αντιπρόεδρο καθ. Νίκο Αρκαδοπουλου και των υπολοίπων του ΔΣ για την πρόσκληση .
ΚΑΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !








Δεν υπάρχουν σχόλια: