e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τριήμερο εκδηλώσεων Μητροπόλεως Αυστρίας για τα 100χρονα από τη Μικρασιατική Καταστροφή


Μετά από τιμητική και φιλάδελφη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας ο Πανιερ. Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο 3μερο εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και με την ευκαιρία αυτή να μιλήσει στην ιερατική σύναξη των κληρικών της Αυστρίας και Ουγγαρίας.

Το βράδυ της Παρασκευής τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία στον μεγαλοπρεπή και μνημειώδη Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης, προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Απαμείας κου Παϊσίου, ψάλλοντος δε του βυζαντινού χορού της Μητροπόλεως Αυστρίας.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και μετά ο Παν. Μητροπολίτης Φαναρίου εισηγήθηκε το πολύ ενδιαφέρον θέμα «Ο επανευαγγελισμός του πληρώματος της Εκκλησίας: σκέψεις και προοπτικές». [Διαβάστε το ακολούθως].

Ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τα ποιμαντικά και κατηχητικά θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, το εν γένει ορθόδοξο ποίμνιο και τους Κατηχουμένους.

Το έργο των ιερέων είναι πολύπλευρο και πολυποίκιλο. Καθημερινά τελείται η Θεία Λειτουργία, ποιμαντικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, σχολή βυζαντινής μουσικής, χορωδία, πολιτιστικές δράσεις, διακονία στα νοσοκομεία, ομάδες μετάφρασης λειτουργικών και κατηχητικών κειμένων, αναστηλώσεις ναών, νέες ενορίες, νέοι κληρικοί.

Θαυμαστή η προσέλευση των Χριστιανών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, που το βράδυ του Σαββάτου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία επετειακή εκδήλωση για τις αλησμόνητες Πατρίδες της Ιωνίας και της Μικρασιατικής Γης.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ:




























Δεν υπάρχουν σχόλια: