e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας βράβευσε τους «Καλούς Σαμαρείτες» του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας

Την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου2022, σε μια σεμνή αλλά συγκινητική εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βράβευσε τους «Καλούς Σαμαρείτες» του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, ήτοι τους εθελοντές του Οργανισμού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός τιτάνιου αγώνα για την υποστήριξη των αδύναμων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έχει μια μακρά ιστορία προσφοράς και κοινωνικού έργου, με αφετηρία τον Μάρτιο του έτους 1975. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες αθροιστικά εθελοντές αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στους ευγενείς σκοπούς του Οργανισμού, ενώ ιδιαίτερα αξιέπαινη ήταν η συμβολή τους κατά την τελευταία τριετία που η αυστραλιανή κοινωνία, όπως και όλη η ανθρωπότητα εξάλλου, δοκιμάστηκαν από την υγειονομική κρίση και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Οι νέες αυτές συνθήκες αφενός επηρέασαν αρνητικά τις ζωές των ανθρώπων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κατηγορίες, και αφετέρου δυσχέραναν τις προσπάθειες των στελεχών και εθελοντών του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, ο Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή, κ. Στέλιου Μαγδαλόπουλου, κατόρθωσε να ανταποκριθεί με επάρκεια στην πρόκληση της πανδημίας, επεκτείνοντας μάλιστα τις υπηρεσίες και τα προγράμματά του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων εμπερίστατων ατόμων και οικογενειών, από την ελληνική Ομογένεια και από την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία, χωρίς διακρίσεις.

Για τους λόγους αυτούς, ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα ένθερμος προς όλο το δυναμικό του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, με έμφαση στους εθελοντές, που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο και τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους, κυρίως διότι το κάνουν με αφοσίωση, αυταπάρνηση και πολλή αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους εθελοντές τις εγκάρδιες ευχαριστίες του, καθώς και την ευγνωμοσύνη σύνολης της τοπικής Εκκλησίας, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, για να τους συνδράμει σε οτιδήποτε απαιτηθεί.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας «καμάρι» και «ευλογία» για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώ μνημόνευσε μετ’ ευγνωμοσύνης τον προκάτοχό του, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Στυλιανό, επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκε ο συγκεκριμένος Οργανισμός. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί με λόγους ευχαριστίας στο πρόσωπο του Γέροντος Στεφάνου Παντανασσιώτη, ο οποίος οραματίστηκε και ξεκίνησε την ευλογημένη φιλανθρωπική διακονία της τοπικής Εκκλησίας δια του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας.

«Για όλους όσοι εργάστηκαν για το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας και είναι κεκοιμημένοι, εύχομαι ο Θεός να τους αναπαύσει μετά των Αγίων και των Δικαίων, για δε τους ζώντας εύχομαι να έχουν χρόνια πολλά, ευλογημένα, πολύκαρπα και καλλίκαρπα, με υγεία και πολλές χαρές στις ζωές τους, και πάνω από όλα να έχουν δύναμη για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο αυτό το οποίο επιτελείτε επιμελώς και ευσχημόνως, για τη δόξα του Χριστού, για τη δόξα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας και για τη σωτηρία των εμπερίστατων αδελφών μας», σημείωσε καταληκτικά ο Αρχιεπίσκοπος. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Θεοφ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Χριστοφόρος Κρικέλης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι οποίοι, κατά παράκληση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, έλαβαν μέρος στη βράβευση των εθελοντών, εκφράζοντάς τους και εκείνοι θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια για το θεάρεστο έργο που επιτελούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: