e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου από τον Κιέβου Επιφάνιο [photos]

Στις 7 Νοεμβρίου 2022, ο Προκαθήμενος Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, στον χρυσότρουλο Καθεδρικό του Αγ. Μιχαήλ Κιέβου, τέλεσε Επιμνημόσυνη Ακολουθία για τον εκδημήσαντα προς Κύριον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κυρό Χρυσόστομο, Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου.

Με τον Προκαθήμενο συμπροσευχήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod κ. Αγαπητός, ο Επίσκοπος Boryspil κ. Αντώνιος και οι Αδελφοί της Μονής του Αγίου Μιχαήλ, όπου η Καθέδρα της ΑΕΟ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπηρέτησε με ζήλο τον εν Τριάδι δοξαζόμενο Θεό, εργασθείς όχι μόνο τοπικά για το ποίμνιό του, αλλά και γενικά για την ενότητα της παγκόσμια Ορθοδοξίας. Στην προσπάθειά του αυτήν ο Μακαριστός συνέβαλε στην ιστορική απόφαση - την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ως Αυτοκέφαλης.

Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στις σκηνές των δικαίων. Αιωνία αυτού η μνήμη!

Επιμέλεια κειμένου: π. Παν. Καποδίστριας, με στοιχεία από την Υπηρεσία Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)















Δεν υπάρχουν σχόλια: