e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Η Μητρόπολη Ζακύνθου διένειμε τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες του νησιού


Σήμερα το πρωί, 21 Δεκεμβρίου 2022, η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου διένειμε για τα Χριστούγεννα διάφορα τρόφιμα σε περισσότερες από 200 οικογένειες του νησιού, οι οποίες έχουν οικονομικά προβλήματα.
            Η χορηγία των τροφίμων προέρχεται αποτελεί καρπό της αγάπης και της ευαισθησίας της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, διά του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, ο οποίος από ετών έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τροφοδότη των απόρων της πατρίδας μας, μέσω πολλών Μητροπόλεων, όπως και της δικής μας.
            Η παροχή τροφίμων προς τους αναξιοπαθούντες της Ζακύνθου δεν είναι μόνον ευκαιριακή, δηλαδή μόνο στις εορτές, αλλά έχει καταρτισθεί ειδικό μητρώο ωφελουμένων από το πρόγραμμα αυτό, βάσει οικονομικών κριτηρίων, ούτως ώστε να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη. Μόλις υπάρξει δυνατότητα παροχής, οι δικαιούμενοι λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους, που τους ενημερώνει για την δυνατότητα λήψης των τροφίμων. 
        Έτσι, συχνά-πυκνά, οι άνθρωποί μας ανακουφίζονται στα προβλήματα της καθημερινότητας δι' αυτού του αξιοπρεπούς τρόπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: