e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ζάκυνθος: Εόρτια Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής για τα 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου διοργάνωσαν αξιοπρόσεκτη εόρτια συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής των ιεροψαλτών της Ζακύνθου, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18ης Δεκεμβρίου 2022, στο νέο Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο μάλιστα του εφετινού εορτασμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων πλήρων αιώνων από την κοίμηση του Πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου (17.12.1622).

Παρούσες ήταν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Ζακύνθου. Στις πρώτες θέσεις παρέστησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και ο παρεπιδημών Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Προλογική ομιλία περί του Αγίου Διονυσίου έκανε ο Σεβ. Δωδώνης, τους δε καλλίφωνους Ιεροψάλτες διηύθυνε ο κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτοψάλτης Ενορίας Βανάτου. Το πρόγραμμα παρουσίαζε με γλαφυρότητα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, MSc Θεολογίας, Εκπαιδευτικός και Ιεροψάλτης Βανάτου. 

Ιδιαίτερη τιμή, με τιμητική πλακέτα, δόθηκε προς τον κ. Νικόλαο Λειβαδά, διακεκριμένο Πρωτοψάλτη Ενορίας Κατασταρίου και διά βίου ανύστακτο συνεχιστή του πατροπαράδοτου ζακυνθινού ιδιώματος ψαλτικής.

[Φωτογραφίες: ZantePress24 . Επιπλέον φωτογραφίες: Νυχθημερόν]















Δεν υπάρχουν σχόλια: