e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από πλειάδα ιερέων της πόλεως του Σύδνεϋ. Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πολιτειακός Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, κ. Ron Hoenig.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφ. κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στον βίο και την προσωπικότητα του τιμώμενου Αγίου, του «Επισκόπου της αγάπης και της ταπείνωσης», όπως τον χαρακτήρισε. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Άγιος Σπυρίδων δεν γνώριζε πολλά γράμματα και δε διέθετε πανεπιστημιακά πτυχία, όμως γνώριζε να αγαπά τον Θεό και να διαβάζει το ιερό Ευαγγέλιο, προσόντα που ήταν αρκετά ώστε να στολιστεί με τη θεία χάρη και να αξιωθεί να οδηγήσει πολλές ψυχές ανθρώπων προς τη Βασιλεία των Ουρανών.

Ο Επίσκοπος Μαγνησίας έκανε ειδική μνεία στο χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο ήταν προικισμένος ο Άγιος Σπυρίδων, ενώ παρότρυνε τους πιστούς να εμπιστεύονται τους Αγίους και να προστρέχουν σε αυτούς με θερμή πίστη κάθε φορά που βιώνουν κάποια δοκιμασία στη ζωή τους. «Οι μόνοι που δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσουν, είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Γι’ αυτό κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία στεναχώρια ή με μία δυσκολία ή με μία ασθένεια, θα πρέπει να μάθουμε να προστρέχουμε στους Αγίους μας και να Τους καταθέτουμε την παράκλησή μας, έτσι ώστε, και με τη δική μας πνευματική ζωή, να έρθουν και να μας κάνουν το θαύμα που ζητούμε».

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους πιστούς την αγάπη, τις ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, συγχαίροντάς τους ταυτόχρονα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους με την πρόσφατη απόφασή τους να μετατραπεί η Ενορία – Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος σε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ιστορική τη φετινή πανήγυρη, καθώς είναι η πρώτη που γίνεται με το νέο καθεστώς της Ενορίας. «Να είστε σίγουροι», υπογράμμισε, «ότι η Ενορία αυτή θα είναι ασφαλής υπό τη σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας και πλέον η ιστορία της θα γράφεται με χρυσά γράμματα».

Κατακλείοντας, ο Επίσκοπος Μαγνησίας ανακοίνωσε εν εκκλησία ότι ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα μεταβεί και θα ιερουργήσει στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford, για να συνεορτάσει με τα μέλη της το μεγάλο γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, καθώς και το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται για τον Ελληνισμό της περιοχής.

Περισσότερες φωτογραφίες:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: