e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η παρουσίαση του Λευκώματος «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου. Η τράπεζα αγάπης»


Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Αμπελόκηποι, Αθήνα), παρουσιάστηκε το Λεύκωμα «Συσσίτιο Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου. Η τράπεζα αγάπης», το οποίο προλογίζει θερμά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τσερνίχιβ Ουκρανίας: Ο Κιέβου Επιφάνιος προεστός της πανηγύρεως της Αγ. Αικατερίνης [photos]

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Τσερνίχιβ.

Ο Μητροπολίτης Ρόδου ανακηρύσσεται Επίτιμος Διδάκτωρ Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Απόψε, 8.12.2022, ο κ. Σωτήριος Ντάλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, ακακοίνωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος για την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Ο ίδιος ο Δρ Ντάλης αναφέρει σχετικά με την ως άνω αναγόρευση: 

Κέρκυρα: Εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Άννης στον φερώνυμο Ναό της πόλης [video]

Εσπέρας Πρωί Πέμπτης, 8ης Δεκεμβρίου 2022, εψάλη εόρτιος Εσπερινός στον Ναό Αγ. Ελευθερίου και Αγ. Άννης πόλεως Κερκύρας, εορτάζοντας την Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης. 

Ο ιερουργός Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς, έχει φροντίσει τα δέοντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 

Μουσικοθεολογική βραδιά "Αληθώς" για την 400ετηρίδα Αγ. Διονυσίου, με ειδικό λογότυπο της επετείου (10.12.22, 7 μμ)

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Αληθώς", μετά από την δίχρονη παύση των εκ του σύνεγγυς συνάξεών του εξαιτίας της Πανδημίας που ταλανίζει ακόμη την οικουμένη, επανακάμπτει με την παρουσία κοινού και με μια εκδήλωση - αφιέρωμα στον Άγιο Διονύσιο, Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος τετρακοσίων (400) χρόνων από την οσιακή κοίμησή Του (+17.12.1622).

Αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για Abu Dhabi


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Καλλίνικο, αναχώρησε με αεροσκάφος της εταιρίας Etihad για το Abu Dhabi, προκειμένου να συμμετάσχει σε δύο Διεθνείς Διασκέψεις Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου. 
     Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας στο Φανάρι


Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Εξοχ. κ. Nicu Popescu, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος είχε συνάντηση με την Α. Σεβασμιότητα τον Πατριαρχικό Επίτροπο Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο.