e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Εορτή Τριών Ιεραρχών 2023 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, προεορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, με την τέλεση του Όρθρου και τη Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Νεοχωρίου.

Με τον Μητροπολίτη συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρος Κοφινάς, Συντονιστής του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ποιμαντική διακονία στον χώρο της Υγείας, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, με θέμα την μνήμη των Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθώς επίσης και οι Πρωτοπρεσβύτεροι Διομήδης Παπουής, από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος και Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερατικώς Προϊστάμενος Νεοχωρίου, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος Καμιάνοβιτς.

Έψαλαν εμμελέστατα οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητος Νεοχωρίου Νίκος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Ρακτιβάν και ο Γιώργος Κυπριανού, από την Μεγαλόνησο. Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν και 40 εκδρομείς-μέλη του Συλλόγου «Ρωμιοσύνη» από την Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: