e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ένας Ινδιάνος, ο Επίσκοπος Άσσου, μιλά περί Ορθοδοξίας και Ελλάδας [video]

Κείμενο: π. Π. Κ.

Την περασμένη Κυριακή του Ζακχαίου, 22.1.2023, ο Θεοφ. Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος. ένας Ινδιάνος Ορθόδοξος Επίσκοπος, βοηθός του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρου, ευρισκόμενος αυτό τον καιρό στην Ελλάδα, προέστη της Θείας Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ναό της Θείας Αναλήψεως Νέου Κόσμου, δικαιοδοσίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου εφημερεύει ο γνωστός και καλλιφωνότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός. 

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Άσσου, ομιλώντας απ' άμβωνος και από καρδίας, σε άπταιστα ελληνικά, εξέφρασε λόγο ειλικρίνειας και αγάπης προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, τόπο και ανθρώπους που τον αγκάλιασαν και τον έθρεψαν πνευματικά, δεδομένου ότι ασπάσθηκε την Ορθοδοξία πριν από 23 μόλις χρόνια και ήδη τιμά, με τον λόγο και την πνευματική αρματωσιά του, την κλήση του εις Χριστόν, εις τόπον και τύπον Εκείνου, στις μακρινές και πολυαπαιτητικές χώρες της Βενεζουέλας και της Κολομβίας. Άξιος!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: