e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία στη Φανερωμένη Βανάτου

Απόψε, Τετάρτη Ε΄ των Νηστειών, 29 Μαρτίου 2023, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στον Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Βανάτου, συλλειτουργούντων του π. Ιωάννου Ρένεση (Εφημερίου Φαγιά και Δράκα) και του π. Παναγιώτου Καποδίστρια.

Στο πλαίσιο της κατανυκτικής αυτής συνάξεως, ο διαπρεπής Θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας, τακτικός ομιλητής της Ενορίας, ομίλησε εμπνευσμένα σχετικά με την συνέχιση της πορείας των πιστών προς την ολοκλήρωση και αυτής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δηλαδή προς τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού. 

Στο ψαλτήρι απέδωσαν κατανυκτικά τα λεγόμενα "πρινειστέλια" (εκ του πολλάκις επαναλαμβανόμενου υμνογραφικού "πριν εις τέλος απόλωμαι, σώσόν με"), οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Έκτορας.

Σε όσους εκκλησιάστηκαν διανεμήθηκε ως ευλογία, κάρτα με την μορφή του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, φέροντος ωμόφορο, πετραχήλι και μανδύα, από φορητή εικόνα Του (19ου αιώνα), προερχόμενη από τον Ναό της Μεγαλόχαρης Τήνου. Η κάρτα εκδόθηκε ευλαβικά από τον αγαπητό φίλο κ. Αριστείδη Θεοδωρόπουλο, επί τη 400ετηρίδι της κοιμήσεως του Αγίου της Συγγνώμης (1622-2022). Ορισμένα αντίτυπα παραχωρήθηκαν στην Ενορία μας.

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως υπήρξε κέρασμα για όλους, στο πλαίσιο της λιτής αναμνήσεως της συμπληρώσεως 40 πλήρων ετών από τη χειροτονία του Εφημερίου σε Διάκονο και 36 ετών σε Πρεσβύτερο! Όλοι τού ευχήθηκαν τα δέοντα!























































Δεν υπάρχουν σχόλια: