e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ένα συγκινητικό γράμμα αγάπης από Pretoria, South Africa

Αγαπητέ μου π. Παναγιώτη,

Διάβασα με πολλή προσοχή το τόσο μικρό αλλά μεστό και συγκινητικό κείμενό σας,  που περικλείει μια ολόκληρη ζωή γνήσιας ιερατικής - ποιμαντικής πορείας. Με συγκίνησε ιδιαίτερα το ιερατικό ύφος και ήθος σας που σημάδεψε ολόκληρη την πορεία σας μέσα στην Εκκλησία του Κυρίου μας. Διακονείτε επί τεσσαράκοντα συναπτά έτη, εκεί που σας έλαχε ο κλήρος -και μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα σας- αλλά και όπου αλλού η Εκκλησία σας κάλεσε, με αταλάντευτη συνέπεια και απροσποίητο σεβασμό προς τον άνθρωπο. Μετερίζι σας στάθηκαν πάντα η ακατάβλητη αγάπη και η συνειδητή προσφορά στην Εκκλησία.

Και όταν αλλάξαν οι καιροί, και ο άνεμος της νέας εποχής έφερε την τεχνολογική επανάσταση δεν διστάσατε να την ακολουθήσετε και να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο  ως άμβωνα, ώστε να προβάλλονται αφενός ο Λόγος του Κυρίου μας και αφετέρου το έργο της Εκκλησία μας.

Μέσα από τον διαδικτυακό σας τόπο δίνετε καθημερινά τον προσωπικό σας απολογητικό αγώνα για όσα προβλήματα ταλανίζουν την Εκκλησία του Χριστού στους δύσβατους καιρούς που διανύουμε. Δεν θα ήθελα επ' ουδενί, π. Παναγιώτη, να καταχραστώ τον πολύτιμο χρόνο σας καταφεύγοντας σε αμετροεπείς κολακείες και στομφώδεις χαρακτηρισμούς. Απλά, έχω την ανάγκη τώρα που τα χρόνια που κουβαλούμε στους ώμους μας πληρώθηκαν από εικόνες και έργα ανθρώπων, να τολμήσω να αναφερθώ και στο πλούσιο ποιητικό σας έργο. 

Τελειώνοντας, δεχθείτε πάτερ μου από έναν φίλο κληρικό τα ειλικρινή μου συγχαρητήριά για την πολυετή και ακάματη ιερατική σας πορεία με την ευχή να συνεχίσετε να υπηρετείτε,  έμπειρος, πλέον, και ακμαίος  με το ίδιο σθένος την Εκκλησία μας.

Εκείνο δε που θαυμάζω στην ιερατεία σας είναι ότι καταφέρνετε να βλέπετε την ενορία σας ως οικογένεια και την οικογένειά σας ως μέρος της ενορίας σας.

Συνεχίστε για όλα τα παραπάνω το έργο σας, Πάτερ και φίλε μου, παραμένοντας πιστός διάκονος της Εκκλησίας μας, που τόσο έχει ανάγκη από κληρικούς του αναστήματός σας!

Εν Κυρίω πάντοτε.

π. Μιχαήλ Βισβίνης,  Πρετόρια 29.03.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: