e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Επίσκεψη Πρέσβεως στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023, μια ευχάριστη έκπληξη για την τοπική Εκκλησία της Σκανδιναυΐας ήταν η αιφνίδια επίσκεψη του πρώην Πρέσβεως της Ελλάδος στη Δανία Εξοχωτάτου κ. Νικολάου Κοτροκόη, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, στην Στοκχόλμη.

Συγκεκριμένα, την ώρα της συνάντησης του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα με τη νεολαία, όπως κάθε Πέμπτη απόγευμα, τηλεφώνησε ο κ. Κοτροκόης στον Σεβασμιώτατο και ζήτησε να τον επισκεφθεί, καθώς ευρισκόταν στην Σουηδία, για συναντήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Με αισθήματα χαράς και τιμής, ο Ποιμενάρχης εδέχθη τον κ. Κοτροκόη, τον οποίο ξενάγησε στον αποκατασταθέντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου αντάλλαξαν σκέψεις για σύγχρονα ανακύπτοντα θέματα ανά τον κόσμο και στην συνέχεια τον παρουσίασε στα μέλη της νεολαίας.

Ακολούθως, άπαντες εδεξιώθησαν σε εστιατόριο της πόλεως, αφού το συγκεκριμένο δείπνο είχε προγραμματισθεί από τον Σεβασμιώτατο προ ημερών, προς τιμήν των νέων, οι οποίοι τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος διηκόνησαν στο ιερό αναλόγιο και συνέβαλον στον ευτρεπισμό του ναού.

Μετά το δείπνο, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ξενάγησε τον κ. Πρέσβη σε αξιοθέατα της πόλεως και τον ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψή του, ευχήθηκε δε τα δέοντα για τις Πασχάλιες ημέρες και επιδαψίλευσε την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου στον ίδιο και τα μέλη της οικογενείας του.

Στον υψηλό επισκέπτη, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την τελευταία μελέτη του για την Πατριαρχική Επίσκεψη στην Στοκχόλμη και παραδοσιακά πασχαλινά γλυκίσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: