e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Προσευχή για την ειρήνη του κόσμου στο κέντρο της Ευρώπης

Τον Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Βουλγαρίας κ. Αντώνιο δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στην έδρα του, το πρωί της Δευτέρας, 3 Απριλίου 2020.

Τον Μητροπολίτη Αντώνιο συνόδευε ο εκ Βουλγαρίας Άρχοντας Ορφανοτρόφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Boris Gurov, με την σύζυγό του Ιουλιάννα.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ενώ πέραν των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και των ζητημάτων που απασχολούν την Πανορθοδοξία, οι δύο αρχιερείς συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ορθόδοξη παρουσία της Βουλγαρικής ομογένειας στις τρεις χώρες της Μπενελούξ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος και το ζεύγος Gurov παρευρέθηκαν σε εκδήλωση του κύκλου ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος», με κεντρικό ομιλητή τον ιερομόναχο Ιάκωβο Σιμωνοπετρίτη.

Πριν την έναρξη της ομιλίας, παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσιθέου και Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, πλήθος κληρικών και κόσμου, μεταξύ των οποίων οι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Βέλγιο, οι Μητροπολίτες Αθηναγόρας και Αντώνιος τέλεσαν προσευχή υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και της ευστάθειας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών.

Με την κίνηση αυτή, λίγο πριν τις εορτές του Πάσχα, του Σταυρού και της Αναστάσεως του Κυρίου, οι εν Βελγίω εκπρόσωποι των Ορθοδόξων παρουσιών, των κρατών και οι ευσεβείς πιστοί έστειλαν μήνυμα ενότητας και καταλλαγής στον δοκιμάζομενο και σταυρωμένο κόσμο μας, ιδίως των αγωνιζόμενων Ουκρανών αδελφών που βρίσκονται ακόμα κάτω από την οδύνη του πολέμου, με την ελπίδα και την προσμονή της Ανάστασης που θα είναι η επαναφορά της πολυπόθητης ειρήνης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: