e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Πεντηκοστή 2023 στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Αγίας Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, ο πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, κατά τον οποίο ανεγνώσθησαν υπό του Καθηγουμένου οι ευχές της Γονυκλισίας.

Εκκλησιάστηκαν απόφοιτοι της Σχολής, υπό την ηγεσία του Προέδρου της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, Άρχοντος κ. Νικολάου Ξεξάκη, Ομοτίμου Καθηγητού, καθώς και πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: