e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Αν ήμουν γυναίκα...


Σχολιάζει την επικαιρότητα 

ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, θεολόγος εκπαιδευτικός

Αν ήμουν γυναίκα, σε καμία περίπτωση δεν θα πίστευα στο Χριστιανισμό της πιάτσας, της θρησκοληψίας και της λαϊκής δεισιδαιμονίας. Απορώ οι γυναίκες πώς την παλεύετε...

Δεν θα πίστευα σε ένα Χριστιανισμό, που
- με αποδέχεται 25 μέρες το μήνα και με σιχαίνεται τις άλλες 5,
- με θεωρεί μίασμα να σηκώνω τη λαμπάδα κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, να μεταφέρω εικόνα, εξαπτέρυγο ή τον επιτάφιο κατά τις λιτανεύσεις,
- με κλειδώνει μέσα στο σπίτι για 40 ημέρες μόλις γεννήσω για να μη μεταφέρω το μίασμα σε εξωτερικούς χώρους,
- κατά το σαραντισμό μου διαβάζεται ευχή που συγχωρεί όσους με άγγιξαν κατά τη λοχεία μου,
- με αποδέχεται ως "κανονικό" μέλος της Εκκλησίας (και πάλι με αστερίσκους...), μόλις τελειώσει οριστικά η περίοδος (σίγουρα) και το σεξ (μάλλον).

Αγνοείστε τις μπούρδες που σάς πέρασαν για Χριστιανισμό και μεθύστε με τη θεολογία της Χάρης και του Φωτός. Με το Χριστό και την Εκκλησία Του!

Α, και μην το ξεχάσω! Επειδή τα ίδια λέω και στις σχολικές τάξεις, πάρτε απαλλαγή από τα Θρησκευτικά για να μη χαλάσω τα παιδιά σας. Τρέξτε να σωθείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: