e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Κυριακή Ε΄ Ματθαίου 2023 προ-εορτάστηκε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Πρωί Κυριακής Ε΄ Ματθαίου, 9ης Ιουλίου 2023, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, εκτός από τους Αγίους της ημέρας, τιμήθηκε προεορτίως η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, εκ μεταφοράς από τις 12 τρέχοντος μηνός. 
     Στο κέντρο του ναού εξετίθετο για προσκύνημα το Εικόνισμα του τιμωμένου και θαυματουργού Αγιορείτου Πατρός, ευσεβής δωρεά της κ. Ντενίκας Κοντονή. Τα Κόλλυβα του Αγίου προσέφερε κι εφέτος -όπως κάθε χρόνο- ο ιερέας Ιωάννης Ρένεσης, ο διατελέσας Διάκονος στην Ενορία μας. 
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι Ιεροψάλτες Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης.
     Ο κ. Ζούλας, εμβριθής θεολόγος και κήρυκας του θείου λόγου, ομίλησε προς το ικανό εκκλησίασμα, περί του βίου και της συμβουλευτικής του τιμωμένου Αγιορείτου Οσίου.
    Τέλος, μετά την γενομένη Αρτοκλασία και την ευλογία των κολλύβων του οσίου, έγινε ο εκκλησιασμός, 40 ημέρες μετά την γέννηση, της δεύτερης θυγατέρας του ζεύγους Δημητρίου και Αναστασίας Μποζίκη.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Δρογγίτης]











































Δεν υπάρχουν σχόλια: