e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Παράκληση προς τη Φανερωμένη Βανάτου και Χαιρετισμοί Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

Απόψε Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, τιμήθηκε στο Βανάτο και μάλιστα στον Ναό της Φανερωμένης, η πανεύφημη μνήμη του νεοανακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. Η Ενορία Βανάτου έχει αποκτήσει αποτμήματα λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου κι έχει αγιογραφηθεί εκφραστική Εικόνα Του.

Έτσι, απόψε το εσπέρας, κατ' αρχήν εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, ακολούθως δε, εψάλησαν οι Χαιρετισμοί του Αγίου Καλλινίκου μετ' Αρτοκλασίας, την οποία προσέφερε  ευλαβικά η κ. Μαρία Δίου. Σημειωτέον ότι η κ. Δίου, προερχόμενη από την Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, είχε γνωρίσει ως μαθήτρια τον Άγιο Μητροπολίτη της γενετείρας της και τώρα, δαπάναις της, έχει προσφέρει στην Ενορία μας την Εικόνα και την Λειψανοθήκη του Αγίου.

Τον ασθενούντα οικείο Εφημέριο αναπλήρωσε ο Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα.

Την ομιλία της εορτής έκανε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, με θέμα: "Νέοι Άγιοι στις ημέρες μας; Η περίπτωση του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης".




































Δεν υπάρχουν σχόλια: