e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, Εντιμολογιώτατο κ. Ιωάννη Πυργάκη, εδέχθη την Πέμπτη, 26η Οκτωβρίου 2023, στην Πατριαρχική Καθέδρα η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. 

Απευθυνόμενος στον νέο Γενικό Πρόξενο, ο Μακαριώτατος ανεφέρθη εν συντομία στον ιστορικό πλου και την σύγχρονη θυσιαστική διακονία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και στην πολυαιώνιο παρουσία του Ελληνισμού στην Πόλη του Μ. Αλεξάνδρου. Τέλος, του ευχήθη απόλυτη επιτυχία στα αρχόμενα ευθυνοφόρα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του ο Εντιμ. κ. Πυργάκης εξέφρασε τα χαροποιά αισθήματά του για την ανάληψη της υπηρεσίας του στην περιλάλητη Αλεξάνδρεια, η οποία αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, διαβεβαιώνοντας τον σεπτό Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, ότι θα είναι  διαρκώς αρωγός και συναντιλήπτωρ στο πολυσχιδέστατο έργο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο, καθώς και περιήγηση του κ. Γενικού Προξένου στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: