e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Η εορτή της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών στο Northcote της Βικτώριας

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote στη Βικτώρια εορτάστηκε η Σύναξη πάντων των Αγίων Ιατρών, όπως έχει καθιερωθεί από το 2021 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόκειται για ημέρα προσευχής για όλους τους γιατρούς, καθώς και γενικά για όλους όσοι εργάζονται στον κλάδο της Υγείας.

Στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» παραβρέθηκαν ιατροί από την περιοχή, μεταξύ των οποίων αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ιατρικής Ενώσεως Αυστραλίας (Hellenic Medical Society of Australia), η κ. Μαρία Ραφτοπούλου και ο κ. Βενιαμίν Φιλλιπόπουλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος ανέγνωσε μια ιδιαίτερη ευχή, υπέρ υγείας και θείας φωτίσεως και εμπνεύσεως όλων των παρευρισκόμενων ιατρών, νοσηλευτών, κλπ.

Ο Θεοφιλέστατος διαβίβασε σε όλους τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και ευχαρίστησε εκ μέρους του όλους τους γιατρούς για το ιερό έργο που επιτελούν. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να καθιερώσει την ημέρα αυτή, ήταν για την αναγνώριση κάθε προσπάθειας που γίνεται από όλους για την υγεία του ανθρώπου.

Κατακλείοντας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος ζήτησε από τους παρισταμένους όταν ενεργούν για την προάσπιση της ανθρώπινης υγείας, να ξεκινούν πάντοτε κάνοντας το σημείο του Σταυρού, ώστε να έχουν κοντά τους σε κάθε βήμα τον Αρχηγό της Ζωής, τον Ιησού Χριστό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: