e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Βανάτο: Εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου

Απόψε, δειλινό της 9ης Νοεμβρίου 2023, στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Βανάτου, πραγματοποιήθηκε εόρτια Εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη, για να εξυπηρετηθούν οι επιθυμούντες να εκκλησιασθούν εργαζόμενοι πιστοί, τιμώντας την πανεύφημη μνήμη του κοσμαγάπητου Αγίου του 20ού αιώνα, πολύπαθου Νεκταρίου Πενταπόλεως, του θαυματουργού.

Μαζί με την Εικόνα του Αγίου, εκτέθηκε για προσκύνημα απότμημα εκ του ιερού Σαβάνου του Αγίου, προερχόμενο από την ανακομιδή Του, το οποίο κέκτηται παλαιόθεν ο οικείος Εφημέριός. 

Συλλειτούργησαν ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), ενώ έψαλαν οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης.

Την ομιλία της βραδιάς έκανε,με τη γνωστή ευφράδεια και πειθώ του, ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, με θέμα: "Άγιος Νεκτάριος: Κατηγορούμενος από αδελφούς και συλλειτουργούς εν ζωή, θεωμένος ουρανοπολίτης πλέον στη Βασιλεία των Ουρανών".

Μετά την απόλυση, όλοι όσοι εκκλησιάστηκαν, έλαβαν -ως ευλογία- από ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ της απολύσεως ο π. Παναγιώτης, ως υπεύθυνος του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" απένειμε Τιμητική Διάκριση μετά Χρυσού Σταυρού (την πρώτη μιάς σειράς ανάλογων βραβεύσεων που θα ακολουθήσουν) στον κ. Σταμάτιο Ζούλα, ως επιβράβευση για την εν γένει επιστημονική, κηρυγματική και ιεροψαλτική στήριξη -επί πολλά έτη- των ενοριακών εκφάνσεων του Βανάτου. Ο τιμηθείς ευχαρίστησε με συγκίνηση. [Αναλυτικό φωτορεπορτάζ της βράβευσης Ζούλα δημοσιεύεται σε επόμενη δημοσίευση του "Νυχθημερόν", ΕΔΩ!].

Ακολούθησαν κεράσματα, στο πλάτωμα του Ναού, προσφορά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της κ. Μαρίας Δίου, συζύγου του τιμηθέντος κ. Ζούλα.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: