e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Χειροτονία Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου [photos]

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου ε.ε., η Χειροτονία του νέου Επισκόπου Tανάγρας κ. Αποστόλου από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Mονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, Παραμυθίας κ. Σεραπίων, Φλωρίνης κ. Ειρηναίος και οι Θεοφ. Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Θεσπιών κ. Παύλος.

Το παρών, έδωσαν επίσης, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Σαρμάς, πολιτικοί, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που του έδειξε, ευχαρίστησε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που με την τιμία ψήφο τους τον εξέλεξαν Επίσκοπο Τανάγρας, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ιδιαίτερη τιμή, αλλά και στην μεγάλη ευθύνη της Αρχιερωσύνης που από σήμερα φέρει.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Πριν από ένα μήνα με πρότασή μου η Ιεραρχία της Εκκλησίας σε εξέλεξε Επίσκοπο. Σήμερα αναλαμβάνεις το πιο υψηλό λειτούργημα που υπάρχει στην Εκκλησιαστική ζωή, εκείνο του Επισκόπου.»

Σε άλλο σημείο, ο Aρχιεπίσκοπος σημείωσε, ότι «πολλοί άνθρωποι από τον εκκλησιαστικό, διπλωματικό, επιστημονικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, λειτούργησαν ως καλοί αγγελιοφόροι μιλώντας σε μένα για εσένα επαινετικά. Aπό σήμερα αναλαμβάνεις την πιο καίρια αποστολή στην Εκκλησία που δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Η αποστολή αυτή μπορεί να εμπνεύσει όλες τις επιμέρους αποστολές σου, προσφέροντάς σου τη διάκριση, που όλοι χρειαζόμαστε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νέος Επίσκοπος μοίρασε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα, ενώ δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών








































Δεν υπάρχουν σχόλια: