e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Φανάρι: Πατριαρχικός Eσπερινός στο Αγίασμα του Αγ. Σεβαστιανού [video]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απόψε Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, το απόγευμα, μετέβη στον Ναό Αγ. Δημητρίου της Κοινότητος Σαρμασικίου (Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου) και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μ. Εσπερινού, επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού, του οποίου το φερώνυμο Αγίασμα βρίσκεται στο Ναό.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ευάριθμοι πιστοί από την Πόλη και αλλαχόθεν. Όλοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού, αλλά και για να ευχηθούν στον Πατριάρχη για την αυριανή επέτειό του, δηλαδή την συμπλήρωση 50 χρόνων στον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: