e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Σκουληκάδο Ζακύνθου: Αρχιερατικός Εσπερινός Αποδόσεως της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου


Το εσπέρας της 22ας Αυγούστου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αναφωνητρίας Σκουληκάδου Ζακύνθου, εψάλη εόρτιος Εσπερινός για την αυριανή Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
        Αναθέσει Μητροπολίτου, την επίκαιρη ομιλία της εορτής έκανε απ' άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Μπορείτε να την αναγνώσετε ΕΔΩ!
        Ο οικείος Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Κονίδης, είχε την ευθύνη της όλης διοργανώσεως.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]

Η Παναγία είναι ο "άνθρωπός μας" στην ουράνια πατρίδα


ΟΜΙΛΙΑ 
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

«Ἀκατάληπτόν ἐστί τό τελούμενον ἐν σοί καί ἀγγέλοις καί βροτοῖς, Μητροπάρθενε Ἁγνή»!
          
Μεγάλη μέρα ζούμε σήμερα, αγαπητοί! Όχι από την άποψη της επιμήκυνσης των ωρών της, αλλά διότι κατ᾿ αυτήν μνημονεύουμε και πανηγυρίζουμε το Πάσχα (δηλαδή: το πέρασμα) της Θεομήτορος «ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τήν ζωήν», το «Πάσχα του Καλοκαιριού», όπως προσφυέστατα έχει χαρακτηρισθεί η εορτή αυτή. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπαρίσταται στους πυροπαθείς της Αλεξανδρούπολης και της άλλης Ελλάδας [+video]


Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως 

O Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την Ίμβρο όπου ευρίσκεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και του εξέφρασε τις πατρικές του ευχές και προσευχές για γρήγορη κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς επίσης και τις Πατριαρχικές ευλογίες στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους ιδιώτες που επιχειρούν με τα γεωργικά τους μηχανήματα, στις εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης και στους θεσμικούς για όσα κάνουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Άγ. Θεόδωροι Ίμβρου: Πατριαρχικά Εσπέρια Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου [video]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα το εσπέρας, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, στον Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας: ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΙΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Τον καθένα από εμάς τον βασανίζει το ερώτημα: τι θα γίνει με εμάς και τι μας περιμένει μετά τον θάνατο; Μία σαφή απάντηση σ' αυτό το ερώτημα μόνοι μας δεν μπορούμε να την βρούμε. Αλλά η Αγία Γραφή και πρώτα απ' όλα ο λόγος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μάς αποκαλύπτουν αυτό το μυστικό. Μας το αποκαλύπτουν επίσης το απολυτίκιο και το κοντάκιο της μεγάλης αυτής γιορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που ψάλλονται σ' αυτή τη γιορτή.

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ηλεία [video]

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται η κοινωνία της Ηλείας το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα παραμείνει στον νομό μέχρι τις 6 του μηνός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: