e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Θεοφάνια 2024 στα Ψωμαθειά

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στα ιστορικά Ψωμαθειά. Το πρωΐ τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εξ Μαρμάρων, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου, Επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων.

Μετά την Απόλυση, πραγματοποιήθηκαν στην προβλήτα της βυζαντινής πύλης του Ρόδου (Narlı Kapı) ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. 

Παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και των δημοτικών αρχών, ικανός αριθμός πιστών, καθώς και Αρμένιοι Χριστιανοί. 

Τον Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα ο Εντιμ. κ. Ιωάννης Κιοσκέρ. 

Ευχαριστίες εκφράζονται στον Εντιμ.  κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, Πρόεδρο του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, και στις πολιτικές και δημοτικές αρχές της Πόλης για την επιτυχή διοργάνωση του γεγονότος. Τέλος, παρετέθη εόρτιο γεύμα μετά μουσικού προγράμματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: