e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ευχές του Αθηνών Ιερωνύμου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Τις εγκάρδιες αδελφικές ευχές του για το νέο Έτος εξέφρασε προς την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, η Α. Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος επικοινώνησε τηλεφωνικώς, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το βράδυ, με τον Παναγιώτατο, και αντήλλαξαν εόρτιες ευχές, εκφράζοντας αμφότεροι την ελπίδα κατά το 2024 να επικρατήσει η πολυπόθητη ειρήνη στον ταραγμένο από πολέμους και συγκρούσεις κόσμο μας. Επίσης, οι δύο εκκλησιαστικοί άνδρες υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας και συμπόρευσης των δύο Εκκλησιών, στο πλαίσιο της αυτονόητης συναντίληψης, για την περαιτέρω ενίσχυση της πανορθόδοξης ενότητας και της πνευματικής στήριξης του λαού του Θεού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: