e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Σύναξη Επισκόπων Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Πραγματοποιήθηκε τη 18η Ιανουαρίου ε.ε., στο Σύδνεϋ, Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Κατ᾽ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στους Θεοφιλεστάτους αγίους Αρχιερείς και τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Κατόπιν, μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τα εξής:

1. Η σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από την επίλεκτη Συνοδεία Του, θα τιμήσει με την παρουσία Του και θα επισφραγίσει τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 ετών από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί στην πέμπτη ήπειρο, και συγκεκριμένα στον διεθνή αερολιμένα Kingsford του Σύδνεϋ, την Παρασκευή, 4η Οκτωβρίου 2024, και θα αναχωρήσει το Σάββατο, 19 του ιδίου μηνός.

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, επί της οδού Cleveland, εκ της οποίας κλήρος και λαός θα συνοδεύσουμε τον Παναγιώτατο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ όπου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία.  

Κατά το διάστημα της ευλογητής παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν δύο Θείες Λειτουργίες. Πρώτον, στο Σύδνεϋ, την Κυριακή 6η Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο International Convention Centre (ICC) και δεύτερον στη Μελβούρνη, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, και συγκεκριμένα στο Margaret Court Arena.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία επίσημα χαρακτηρίζεται:

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 

Λεπτομέρειες του προγράμματος της επισκέψεως του Παναγιωτάτου στην Αυστραλία θα ανακοινωθούν εν καιρώ.   

2. Κατά το τρέχον έτος 2024 και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής, θα πραγματοποιηθούν τα κατά τόπους Συνέδρια Νεολαίας με γενικό θέμα: "Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον - 100 χρόνια Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας". Τα Συνέδρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής, κατά χρονολογική σειρά:

- Μελβούρνη, Σάββατο 27 Ιανουαρίου

- Σύδνεϋ, Σάββατο 8 Ιουνίου

- Πέρθη, Σάββατο 17 Ιουλίου

- Αδελαΐδα, Σάββατο 20 Ιουλίου

- Βρισβάνη, Σάββατο 27 Ιουλίου

- Καμπέρα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

- Northcote, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

3. Οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, με αφορμή την εορτή των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό του, τον ευχαρίστησαν για τη γεμάτη αγάπη και ενότητα ποιμαντορία του και του ευχήθηκαν έτη πολλά, μεταφέροντες παράλληλα και τις ευχές του κλήρου και του λαού των κατά τόπους Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: