e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Βοιωτία: Νεκρές δύο μοναχές στη Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη


Τραγικό θάνατο από πυρκαγιά βρήκαν η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου και η αδελφή της, στον Υψηλάντη Αλιάρτου. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες. Πιστοί που επισκέπτονται την μόνη ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους.

Σύμφωνα με το permissos.gr, ενημέρωσαν στη συνέχεια τον δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών, Γιώργο Αραπίτσα, για την ανησυχία τους. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ο δήμαρχος κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού.

Δυστυχώς αρχές και πιστοί βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Η 77χρονη ηγουμένη και η μικρότερη αδελφή της που έπασχε από ανίατη ασθένεια βρέθηκαν νεκρές στο δωμάτιο και γύρω από μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Στη Μονή βρέθηκε αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, ο οποίος διάβασε τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των δύο θανόντων αδελφών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: