e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Φανάρι: Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία Κυριακής της Ορθοδοξίας 2024 [video-photos]

Επί τη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα το πρωί, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, προέστη της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του εξ Ουκρανίας Ελλογ. κ. Βασιλείου Pokhylets, ο οποίος θα διακονήσει στην Ιερά Μητρόπολη Κορέας.

Τον πανηγυρικό της εορτής κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Μετά την απόλυση, τελέστηκε το ειθισμένον Τρισάγιο «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή» και επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων υπό του Πατριάρχου και των συλλειτουργούντων Αρχιερέων, από δε του εξώστου του Πατριαρχικού Οίκου, εγένετο η ευλογία πάντων και πασών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Photos: Yani Kayakoparan































































Δεν υπάρχουν σχόλια: