e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Κυριακή Ορθοδοξίας 2024 στη Μητρόπολη Σμύρνης

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24.3.2024, στην Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, απαρτιζομένου εκ μελών του χριστεπωνύμου πληρώματός της και προσκυνητών εκ του εξωτερικού.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, κατά την οποία ανεγνώσθησαν τα προβλεπόμενα αποσπάσματα εκ του Συνοδικού και εν συνεχεία ανεγνώσθη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Ορθοδόξου Πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. κ. Βαρθολομαίος, παρέστησαν δε οι κ.κ. Αλέξανδρος Κώνστας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη, και Lilian Zamfiroiu, Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας  στη Σμύρνη, οι οποίοι ανέγνωσαν το Σύμβολο της Πίστεως και τη Κυριακή Προσευχή, αντιστοίχως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης Εβδομάδος των Νηστειών, τελέστηκαν οι προβλεπόμενες Ι. Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, σε αμφοτέρους τους ιερούς Ναούς της Ι. Μητροπόλεως, όπως και οι Ι. Ακολουθίες της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.















Δεν υπάρχουν σχόλια: