e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ανοιξιάτικα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ερασμία γενέτειρά του Ίμβρο


Κάθε τέτοια εποχή, στην εποχή της Ανάστασης και της Άνοιξης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επιστρέφει στο γενέθλιο νησί του, την ερασμία Ίμβρο, απ' όπου θα λάβει γύρη δυνάμεων για τη συνέχεια του πολυαπαιτητικού πρωθιεραρχικού έργου του. 
        Τούτο συνέβη σήμερα και πάλι, 28η Μαΐου 2024. Τον μεγάλο συμπατριώτη τους υποδέχθηκαν Κλήρος και Λαός στο λιμάνι της Ίμβρου, με επικεφαλής τον οικείο άξιο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και τον πολιό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ. Κύριλλο. 
        Πριν από κάθε ενέργειά του ο Βαρθολομαίος προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ναό της νήσου, αυτόν της Παναγίας και κατόπιν μετέβη στο χωριό του, τους Αγίου Θεοδώρους, όπου τον υποδέχτηκαν οι συγχωριανοί του με μαγιάτικες ανθοδέσμες σεβασμού και άσματα αγάπης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: