e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αθήνα: Η εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης στον Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, το απόγευμα, η επίσημη  υποδοχή αντιγράφου της εικόνας της Παναγίας της Γεροντίσσης, δωρεά της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Την εικόνα κόμισε, ως εκπρόσωπος του Ηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ, ο εκ των προϊσταμένων της Ιεράς Μονής, Ιερομόναχος Νικήτας Παντοκρατορινός και την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμ. Δαμασκηνού Φυλακτού, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου, του εφημερίου Πρωτ. Αντωνίου Φράγκου και του διακόνου Βίκτωρος.

Ακολούθησε αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.












Δεν υπάρχουν σχόλια: