e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Βανάτο Ζακύνθου: Άγγελμα για την εορτή Παναγίας της Βλαχέραινας (1-2.7.2024)

Κατά το διήμερο 1-2 Ιουλίου 2024, εορτάζει και πανηγυρίζει σεμνοπρεπώς το Βανάτο τα σεπτά Καταθέσια της τιμίας Εσθήτος της Θεομήτορος στον εν Κωνσταντινουπόλει Ναό των Βλαχερνών.

Έτσι, αποβραδίς της εορτής (Δευτέρα, 1/7, 8 μ.μ.), θα γίνει εόρτιος Εσπερινός με Αρτοκλασίαστο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Βλαχέραινας Βανάτου, της οικογενείας Παράσχη. [Για τους μη γνωρίζοντες, ο Ναός αυτός βρίσκεται στον δρόμο προς Αλυκές, 150 περίπου μέτρα δεξιά μετά το κέντρο LACITE και πολύ πριν το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου.]

Την ημέρα της εορτής (Τρίτη, 2/7, 7.45-10.15), στον ανωτέρω Ναό θα γίνει ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία, με μικρή λιτάνευση της Εικόνας της Βλαχέραινας και Αρτοκλασία. Αμέσως μετά, θα διανεμηθεί προς τους προσκυνητές ο παραδοσιακός «κουμπόστος».

Το δειλινό της ίδιας εόρτιας ημέρας, δηλαδή της Τρίτης 2.7.24, στον ναΐσκο της Παλαιάς Βλαχέραινας (πίσω από το Κοιμητήριο Βανάτου), ώρα 8 μ.μ., θα γίνει η καθιερωμένη υπαίθρια Παράκληση και Αρτοκλασία.

Και κατά την θεία Λειτουργία και κατά την υπαίθρια Παράκληση, τα κηρύγματα θα κάμει ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας - Εκπαιδευτικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: