e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Κόρινθος: Μέγας Συνοδικός Εσπερινός των Αγ. Πέτρου και Παύλου στα «ΙΗ΄ Κορίνθου Παύλεια 2024» [video]

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολο, τον ένδοξο Ιδρυτή της Τοπικής Εκκλησίας και Πολιούχο Κορίνθου, τον φωτιστή της Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάζεται κι εφέτος η μνήμη Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.

Το απόγευμα σήμερα, 28 Ιουνίου 2024, με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο από ετών καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ πλαισιουμένου υπό Συνοδικών Μητροπολιτών. Ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, αφού προσφώνησε κατάλληλα ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: