e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Φανερωμένη Βανάτου: Κατανυκτική Απόδοση της εορτής της Αναστάσεως του Χριστού 2024

Στο πλαίσιο της Αποδόσεως της κοσμοχαρμόσυνης Εορτής της Αναστάσεωςτου Κυρίου Ιησού, που τιμάται αύριο Τετάρτη προ της Θείας Αναλήψεώς Του, έλαβε χώραν αποβραδίς, δηλαδή την νύκτα της 11ης Ιουνίου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, κατανυκτική Αγρυπνία, ώστε ν' "αποχαιρετίσουν" οι πιστοί για φέτος το "Χριστός Ανέστη", αν και κάθε μέρα της λειτουργικής - λατρευτικής ζωής μας χρειάζεται να είναι αναστάσιμη!

Η αναστάσιμη νύκτα της Αποδόσεως των Αναστασίμων, περιελάμβανε τον Αναστάσιμο Εσπερινό, τον Αναστάσιμο Όρθρο και Ιερατικό Συλλείτουργο με Αρτοκλασία, όπου έλαβαν μέρος ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο π. Ιωάννης Ρένεσης (φίλος και συνοδίτης της Ενορίας), ενώ έψαλαν υπέροχα οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Δρογγίτης και Αργύριος Φαλίδας (ο και Διοικητής της Πυροσβεστικής νήσου Ζακύνθου). Οι πλείστοι των εκκλησιασθέντων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την Ομιλία της Αγρυπνίας έκανε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας και εκπαιδευτικός, με θέμα: "Η Ανάσταση του Χριστού ως δυνατότητα παράτασης της ανθρώπινης ζωής στην Αιωνιότητα".

Σημειωτέον ότι, σε περίοπτη θέση, είχαν εκτεθεί για προσκύνημα τα ιερά Εικονίσματα της Παναγίας "Άξιόν εστι" και του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. Και η εν λόγω θεομητορική Εικόνα και ο εκ βορρά Άγιος Ιατρός τιμώνται την 11η Ιουνίου.

Τέλος, οι Κυρίες Επιτρόπισσες είχαν ετοιμάσει εόρτια γλυκίσματα και αναψυκτικά για όλους!



































































Δεν υπάρχουν σχόλια: