e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ζάκυνθος: Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως [70 photos]


Πρωί Πέμπτης, 13ης Ιουνίου 2024, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ναό Θείας Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλεως Ζακύνθου, τελέσθηκε Αρχιερατική Λειτουργία επί τη εορτή της του Κυρίου Αναλήψεως, προεστώτος του Ποιμενάρχου της νήσου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
        Την ομιλία της ημέρας έκανε -αναθέσει Μητροπολίτου- ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς τόσο στην θεολογική σημασία της σημερινής δεσποτικής εορτής για την εν τέλει θέωση της ανθρώπινης φύσεως, όσο και στο δίλημμα των ημερών μας: Ανθρωποθεός ή Θεάνθρωπος;;; 
        Έψαλε υποδειγματικά η Χορωδία του Ναού, ενισχυμένη και από άλλους ψάλτες, υπό τους Πρωτοψάλτες κ. Διονύσιο Πόθο και Λάμπρο Κόκλα.
        Ανάμεσα στο εκκλησίασμα ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης. Πάμπολλοι εκ των πιστών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Ο Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, είχε μεριμνήσει, ούτως ώστε άπαντα τα της κεντρικής αυτής εορτής της Ενορίας να είναι άρτια.





































































Δεν υπάρχουν σχόλια: