e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ηγούμενος Μονής αποχωρεί από την Εκκλησία της Βουλγαρίας μετά την εκλογή Δανιήλ: "Το όνομα του Πατριάρχη μου είναι Βαρθολομαίος!"

"Σύμφωνα με το εγχειρίδιο της KGB. Συγχαρητήρια στον Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ. Το όνομα του Πατριάρχη μου είναι Βαρθολομαίος!" Αυτό γράφτηκε λίγα λεπτά μετά την εκλογή του νέου πατριάρχη Βουλγαρίας, του ηγούμενου της Μονής Γκίγινας, Αρχιμανδρίτη Νικάνορα.

Ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα υποβάλει δήλωση ότι αποχωρεί από τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα αφοσιωθεί στον μοναχισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 30ή Ιουνίου είναι μια εξαιρετικά κακή μέρα για τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

"Ο άνθρωπος που εξελέγη Πατριάρχης Βουλγαρίας, για μένα, δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα. Οι θέσεις που διατηρεί ως επίσκοπος, οι καθαρά εκκλησιαστικές του θέσεις, δεν ανταποκρίνονται στην εκκλησιαστική διδασκαλία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ηθικές του θέσεις, με τις οποίες πρακτικά δικαιολογούσε τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, για μένα ξεπερνούν τα όρια της σύγχρονης ανθρώπινης ηθικής. Η βουλγαρική εκκλησία διευθύνεται από ένα άτομο που πηγαίνει σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή προς την οποία πηγαίνει η Βουλγαρία αυτή τη στιγμή", είπε ο πατήρ Νικάνωρ. "Δεν θα ήθελα να συμμετάσχω άλλο σε αυτό το θέαμα. Δεν μπορώ να είμαι στο ίδιο επισκοπής με ένα τέτοιο πρόσωπο που είναι ο νέος επισκοπικός μου μητροπολίτης που έχει εκκλησιαστικές απόψεις που δεν συμμερίζομαι. Πρέπει είτε να κλείσω το στόμα μου και να σιωπήσω, είτε πρέπει να πω κάτι που είναι εναντίον του επισκοπικού μου επισκόπου - και νομίζω ότι αυτό είναι ένα. παραβίαση, αν θέλετε, της εταιρικής ηθικής", είπε ο αρχιμανδρίτης στο στούντιο Aktualno .

Μετά την ενθρονιστήρια ομιλία του νεοεκλεγμένου Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ, ο Αρχιμανδρίτης σημείωσε ότι οι ευχαριστίες προς τον Κωνσταντινουπόλεως και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «είναι ακόμη καλό σημάδι».



Δεν υπάρχουν σχόλια: