e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Οι Ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Πρέβεζα (27-28.6.2024)

Ἀντιφώνησις τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου κατὰ τὴν ἐν τῷ Ἀρχαίῳ Θεάτρῳ Νικοπόλεως Μουσικὴν πρὸς τιμὴν Αὐτοῦ Ἐκδήλωσιν 

(Νικόπολις, 27 Ἰουνίου 2024)

Φιλόμουσος ὁμήγυρις,

Σᾶς εὐχαριστοῦμε διὰ τοὺς πρόφρονας λόγους σας, τὰ ὡραία δῶρα σας καὶ τὴν πρὸς τὸ πρόσωπον ἡμῶν ἐξιδιασμένην τιμήν, ἀποβαίνουσαν, ὡς μετὰ βεβαιότητος πιστεύομεν καὶ ἀδιαλείπτως ὑπογραμμίζομεν, εἰς τὴν Ἁγίαν τοῦ Χριστοῦ Μεγάλην Ἐκκλησίαν, τὴν στοργικὴν τροφὸν τοῦ Γένους μας. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εν Νικοπόλει και Πρεβέζη (28.6.24) [Χρονικό εκ Φαναρίου + 65 photos]

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Ι. Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίων Αποστόλων Λιθαρίου, όπου στον περίβολό της εγκαινίασε το προσφάτως ανεγερθέν Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στον τόπο που, κατά την παράδοση, ο Απόστολος των Εθνών κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στη Νικόπολη, και ακολούθως προέστη του Μ. Εσπερινού της εορτής. 

Μονή Αγ. Αποστόλων Λιθαρίου Πρέβεζας: Εγκαίνια Προσκυνηταρίου Αποστόλου Παύλου - Πατριαρχικά Εσπέρια Αγ. Πέτρου και Παύλου, 28.6.24 [photos]

Μονή Αγ. Αποστόλων Λιθαρίου Πρέβεζας, απόγευμα 28ης Ιουνίου 2024: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τέλεσε τα Εγκαίνια του προσφάτως κατασκευασθέντος ιερού Προσκυνηταρίου προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στον τόπο του κηρύγματός του εν τη Νικοπόλει. Ακολούθησε ο Πατριαρχικός Εσπερινός επί τη αυριανή συν-εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφγάιων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΟΥ και ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ!

Βαθύ Πρέβεζας: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης, 28.6.2024 [photos]

Βαθύ Πρέβεζας, μεσημέρι 28ης Ιουνίου 2024: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοαμίος, ευρισκόμενος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, επικέφτηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης, όπου και ξεναγήθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες και παράγοντες της προσπάθειας αυτής.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΩΝ ΕΔΩ!


Πρέβεζα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Μοναστήρι στα Φλάμπουρα (28.6.2024) [photos]

28 Ιουνίου 2024, ώρα 11.30 το πρωί: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευρισκόμενος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, επισκέφτηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ηλιοβουνίων (Φλάμπουρα}

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΩΝ ΕΔΩ!

Πρέβεζα: Ξενάγηση του Οικουμενικού Πατριάρχου στην αρχαία Νικόπολη, 28.5.24 [photos]


Πρωί 28ης Ιουνίου 2024, ώρα 10: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευρισκόμενος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και πρεβέζης, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και παλαιοχριστιανικές Βασιλικές της αρχαίας Νικόπολης, όπου και ξεναγήθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες.


Κόρινθος: Μέγας Συνοδικός Εσπερινός των Αγ. Πέτρου και Παύλου στα «ΙΗ΄ Κορίνθου Παύλεια 2024» [video]

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολο, τον ένδοξο Ιδρυτή της Τοπικής Εκκλησίας και Πολιούχο Κορίνθου, τον φωτιστή της Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάζεται κι εφέτος η μνήμη Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.

Καληπάδος Ζακύνθου: Εόρτιος Εσπερινός στον Άγιο Πέτρο "εις το βουνό ψηλά εκεί"


Εσπέρας 28ης Ιουνίου 2024, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Πέτρου, στο βουναλάκι, πάνω από το χωριό Καληπάδος Ζακύνθου, εψάλη εόρτιος Εσπερινός επί τη αυριανή εορτή των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρουσία του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονυσίου Ακτύπη.
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλαυδιανός]

Βέροια: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων [photos]

Με τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε το εσπέρας της Παρασκευής, 28ης Ιουνίου, άρχισαν στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων.

O «ΛΙΘΟΣ»

Ὑπό

Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου


«...σύ εἶ Πέτρος καί ἐπί ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τήν Ἐκκλησίαν...»

(Ματθ. 16,18).

Μητρόπολη Βεροίας: «Λ΄ Παύλεια» | Ολοκληρώθηκε το 30ό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 28ης Ιουνίου 2024, οι εργασίες του 30ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας», που διοργάνωσε η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας, Αποστόλου Παύλου.

Αυστραλίας Μακάριος: «Να σέβεσαι αυτόν που επιμένει να κάθεται δίπλα σου και να σε στηρίζει»

«Να σέβεσαι αυτόν που κάθεται δίπλα σου και επιμένει, αυτόν που δε σε εγκαταλείπει», προτρέπει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πνευματικής ωφελείας διά του μέσου κοινωνικής δικτυώσεως Instagram. «Μην εγκαταλείπεις εύκολα τους ανθρώπους σου», επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος ενώ προσθέτει: «Να σέβεσαι τον κάθε άνθρωπο σαν να είναι εικόνα Θεού ή καλύτερα σαν να είναι ο ίδιος ο Θεός μπροστά σου».

Ακολουθεί η ανάρτηση: