e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ετοιμασίες για το Πανηγύρι του Μπανάτου





Έχουν από ημέρες ξεκινήσει οι αναγκαίες προετοιμασίες για το Πανηγύρι του Μπανάτου. Αρχικά, την περασμένη Κυριακή, έγινε ο καθιερωμένος Έρανος από την ειδική Επιτροπή Πανηγύρεως ανά το χωριό για τα έξοδα, ακολούθησαν τα καθημερινά "σένια", δηλαδή οι πανηγυρικές ειδοποιήσεις με κωδωνοκρουσίες και πυροτεχνήματα. Συνεχίστηκε η εγρήγορση με σημαιοστολίσματα ανά τους δρόμους, στους οποίους θα περάσει το Κόνισμα της Παναγούλας στη Λιτανεία Της, πολλές καθαριότητες από πλευράς του Δήμου και σήμερα ο στολισμός του εορτάζοντος Ναού με το στήσιμο του "Ουρανού", κάτω από τον οποίον τοποθείται "η Καθέδρα τση Κυράς τση Παναγούλας", πλείστες όσες ανθοκατασκευές και τις παραδοσιακές "πιπερίτσες" να κρέμονται ικετευτικά από τους πολυελαίους.
Από τα σημερινά στολίσματα είναι και οι παραπάνω φωτογραφίες!

Στις 8 το βράδυ πρόκειται ν' αρχίσει ο Εορτασμός με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Λιτάνευση της Νεκρής Παναγίας εντός του Ναού, την εναπόθεσή Της στο Κουβούκλιο του Επιταφίου και τα Εγκώμια προς τιμήν Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: