e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τιμώντας τον Τίμιο Σταυρό εν Βανάτω









Με αναπεπταμένα αισθήματα σήμερα (παρότι πρόκειται για ημέρα, η οποία φέρει τα ίσα της Μεγάλης Παρασκευής) γιορτάσαμε κι εμείς, στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Ομιλώντας απ' άμβωνος ο Εφημέριός μας τόνισε, μεταξύ άλλων: ο σημείο του πανσεβάσμιου Ξύλου του Σταυρού αποτελεί για τους Χριστιανούς το καύχημα και το διακριτικό μας γνώρισμα. Δι' αυτού πραγματοποιούμε και ομολογία πίστης και προσευχητική επίκληση. Δι' αυτού επικαλούμαστε την αγιοπνευματική παρέμβαση στα Μυστήρια. Αυτός μάς συνοδεύει από την ημέρα της εισδοχής μας, νήπια στην Εκκλησία, έως τη θανή μας και την αιωνιότητα.

Εννοείται, ότι σε όλους μοιράστηκαν κλαδιά βασιλικού, ο δε ναός μοσχοβολούσε από την ευωδία του ευγενούς και αγαπητού στον λαό μας αυτού φυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: