e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αναστάσιμη εορτή στο γραφικό εξωκκλήσι της Βαγγελίστρας στα Μαριναίϊκα Μπανάτου

  Σήμερα το πρωί 


































Όπως έχει καθιερωθεί κατά την τελευταία πενταετία, λειτουργήθηκε σήμερα Πέμπτη της Διακαινησίμου, το εκκλησάκι της Βαγγελίστρα της Οικογένειας Αβούρη στον συνοικισμό Μαριναίϊκα Μπανάτου, ενός γραφικού ιερού χώρου μες στα λιόφυτα και τα κυπαρίσσια, του οποίου την ευθύνη έχει η ευγενέστατη κ. Έλλη Αβούρη.
Αρκετοί φιλέορτοι προσήλθαν από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, συνδυάζοντας το προσκύνημα με μιαν υπέροχη βόλτα στο ανοιξιάτικο τοπίο του χωριού μας.
Στο τέλος της αναστάσιμης θείας Λειτουργίας, στην οποία με τον Εφημέριό μας συλλειτούργησε ο Οικονόμος Νικόλαος Αβούρης, αναγνώστηκε η ευχή για τα πασχαλινά αυγά και ακολούθησε πλούσιο πρόγευμα στις απλωσιές της φύσης, γύρω από το εξωκκλήσι.
Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης υπερτόνισε την αναγκαιότητα της βιωματικής /  μυστηριακής συμμετοχής μας στην Ανάσταση του Θεανθρώπου ως προϋπόθεσης για Ελπίδα του σύγχρονου απελπισμένου και πολύπαθου κόσμου μας. "Η αποδοχή ενός Χριστού Εσταυρωμένου μόνον" είπε "οδηγεί σε κενότητα και αδιέξοδο, ενώ η πεποίθηση στον Αναστημένο καταργεί την ημερομηνία λήξης της ανθρώπινης επιβίωσης κι αιωνίζει τα γήινα πράγματα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: