e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ετοιμασίες Πανηγυριού στο Μπανάτο






Μεγάλες οι προετοιμασίες για το φετινό Πανηγύρι της Παναγούλας Μπανάτου επί τη σεπτή Κοιμήσει της Θεομήτορος, αλλά και επί τη συμπληρώσει 500 χρόνων ιστορικής διαδρομής του περικαλλούς ναού Της!

Πλήθος τηρητών των τοπικών παραδόσεών μας ασχολούνται αφιλοκερδώς με όσα απαιτούνται για την διοργάνωση ενός μεγάλου Πανηγυριού, όπως το δικό μας, ενώ κάθε βράδυ πλείστοι όσοι συνενορίτες (κυρίως οι απόδημοι) περνούν από τη Χάρη Της, ώστε ν' ανάψουν ένα κερί ενώπιόν Της και να δεηθούν για ό,τι ο καθένας ποθητό!

Σήμερα το πρωί έγιναν οι απαραίτητες διακοσμήσεις του εσωτερικού του ναού, κατά το ζακύνθιο ύφος, οι οποίες φέτος δείχνουν ωραιότερες και αποτελεσματικότερες, εξαιτίας των καλλιτεχνημένων ξυλογλύπτων στον βόρειο τοίχο.

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, Παναγιώτη, σοῦ εὐχόμαστε οἰκογενειακὰ καὶ ὁλόψυχα:
Καλὸ Παράδεισο! μὲ τὶς ἀκατάπαυστες πρεσβεῖες τῆς Θεοτόκου, ποὺ τόσο ἀγαπᾶτε!