e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πώς εκλήθης, αδελφή; -Θεοφιλία Μοναχή!


Η ευγενική πρόσκληση της Ηγουμένης της Μονή της Ελευθερώτριας Ζακύνθου Μαγδαληνής Μοναχής, μάς έφερε απόψε εκεί, όπου οι Γερόντισσες είχαν μια ακόμη πνευματική χαρά! Η Μονή απέκτησε μια νέα Μοναχή, καταγόμενη από την Αθήνα, η οποία ασκήθηκε ως δόκιμη επί πενταετία.


Έλαβε το όνομα "Θεοφιλία", προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρα Θεοφίλου του Ζακυνθίου, του 18χρονου Αμμιώτη, ο οποίος προτίμησε το μαρτύριο του αίματος, αντί να αλλαξοπιστήσει!





Την Κουρά πραγματοποίησε, καταφανώς συγκινημένος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.


Παρέστησαν συγχοροστατώντας οι παρεπιδημούντες Ζακύνθιοι Επίσκοποι Φωτικής κ. Διονύσιος και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.


Πνευματικές νουθεσίες από καρδίας απηύθυνε στην νέα Μοναχή ο Σεβ. Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος! Τον ακούμε παρακάτω σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:







Ακολούθησε αβραμιαία - μοναστηριακή δεξίωση στο Αρχονταρίκι και αργότερα πλουσιοπάροχη Τράπεζα για το μέγα πλήθος, που είχε συρρεύσει από νωρίς, ακόμη και με λεωφορείο από την Αθήνα!


Περιχαρής ήταν και ο Κτήτορας και Γέροντας της Μονής, ο πολυσέβαστος π. Χρυσότομος Γκέλμπεσης, ο σχεδόν αιωνόβιος! Απόψε είχε και μιαν ιδιαίτερη χαρά: Ένα από τα παιδιά, τα οποία είχε βαφτίσει ως Εφημέριος στο χωριό Αγκερυκός, ήταν κοντά του ως Επίσκοπος Μοζαμβίκης!!!



1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

ΙΣ ΧΣ
ΝΙ ΚΑ
Μαγκάρι νὰ ἐκπληρωθῇ ἡ εὐχή μας πρὸς τὸν Σεβασμιότατο καὶ νὰ ἔχῃ κάθε μέρα μιὰ βάπτιση, μιὰ κουρὰ καὶ μιὰ χειροτονία!

Πανιερότατε Χρυσόστομε, Γέροντα Χρυσόστομε, καὶ ἡγουμένη εὐχόμαστε νὰ δῇτε, μὲ τὶς πρεσβεῖες τοῦ Ἁγίου νεομάρτυρος Θεοφίλου Μεραμπελιώτη, τὴν Θεοφιλία στὸν Παράδεισο!