e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Εσταυρωμένος δια χειρός Ελένης Γούναρη



Ενώ ο καθένας, κατά τις δυνάμεις του, επιχειρεί την προσωπική του πρόσβαση στα ιερά Δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, εμείς προτείνουμε για ενατένιση τον Εσταυρωμένο της Ζακυνθινής Ζωγράφου Ελένης Γούναρη.

Το έργο θησαυρίζεται σήμερα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ζακύνθου κι εμφορείται απ' όλες εκείνες τις αρετές ενός αξιοπρόσεκτου έργου τέχνης, το οποίο επιθυμεί να κατανύξει τον θεατή του, ωθώντας τον να εισοδεύσει στο Μυστήριο της θείας δια του Σταυρού πάταξης του Θανάτου.

Το διαφαινόμενο νεκρό Σώμα του Μεγάλου Αθώου, στην επτανησιακής τεχνοτροπίας υπερκόσμια θύρα, παραπέμπει τεχνοτροπικά σε ανάλογο έργο του παπα-Κουτούζη, αλλά και (γιατί όχι;) στον Dali, ενώ ο λαός, σ' ένα δεύτερο γήινο επίπεδο, αποθαυμάζει το μέγα Ορώμενο, ευελπιστώντας πιθανόν στην Λαμπρή Κυριακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: