e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο Καθαγιασμός Αγίου Μύρου (Φανάρι, Μεγάλη Πέμπτη 2012)




Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2012 ολοκληρώθηκε ο Καθαγιασμός Αγίου Μύρου στο Φανάρι, τρίτη φορά επί της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου. Όλα πραγματοποιήθηκαν κατά τάξιν! Παρέστησαν, πλαισιώνοντας τον Πρώτο της Ορθοδοξίας, οι Συνοδικοί Αρχιερείς και εκπρόσωποι πολλών Ορθοδόξων Εκκλησιών.Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας γεγονός, το οποίο τονίζει την Ενότητα των κατά τόπους Εκκλησιών με το ιερό Κέντρο. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύουμε, τα λειτουργικά / λατρευτικά δρώμενα της εφετινής Μεγάλης Πέμπτης εν Φαναρίω, μεταξύ των οποίων ο εν λόγω Καθαγιασμός. Μεταδόθηκε παγκόσμια μέσω του τηλεοπτικού διαύλου της ΕΤ3. 

 

Οι εισαγωγικές φωτογραφίες είναι του Νικολάου Μαγγίνα.

Ευκαιρίας δοθείσης, προτείνουμε ν' αναγνώσετε ένα ιστορικό κείμενο - επιστημονική ανακοίνωση του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, με τίτλο: "ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΟΥ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ (ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)", δημοσιευμένη διαδικτυακώς στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Παραθέματα λόγου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: