e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Δυο Βρεφοκρατούσες σε μιαν Εικόνα


Από απόψε και αύριο η Εκκλησία μας τιμά την σύλληψη τής Αγίας Άννης κι εμείς, εδώ στο Νυχθημερόν, ετοιμάζουμε το διαδικτυακό Εικονοστάσι μας. 

Ευπρεπίζουμε και προτείνουμε για προσκύνηση μια σπουδαία εικόνα, η οποία αναπαριστά την Αγία Άννα ως βρεφοκρατούσα την Θεοτόκο και Εκείνη βρεφοκρατούσα τον Χριστό. Με άλλους λόγους, αποτυπώνεται η "σωματική" καταγωγή τού Θεανθρώπου! Σύλληψη από τις υπέροχες!!! 

Πρόκειται για φορητό εικόνισμα του 15ου αιώνα από τον ναό Αγίου Νικολάου του Μόλου Ζακύνθου, το οποίο σήμερα θησαυρίζεται στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου! Βοήθειά μας!!!

Προσευχή στο Παλαιό Κάιρο υπέρ υγείας του Δωδώνης Χρυσοστόμου


Χθες το πρωί, σε παρεκκλήσιο τής Παναγίας (εκεί όπου παρέμεινε η Αγία Οικογένεια τέσσερα χρόνια για να γλιτώσει το μένος τού Ηρώδη), τής περιώνυμης Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου, τέλεσε την πρώτη του Θεία Ευχαριστία, υπό την ιδιότητα τού Αρχιερέα, ο νεοχειροτονηθείς την προηγούμενη μέρα Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος (Μπιακατόντα)

Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής αυτής Συνάξεως μνημονεύτηκε εξαιρέτως το όνομα του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, υπέρ αποκαταστάσεως τής πολύτιμης υγείας του, επειδή ακριβώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Χειρουργείο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι Αρχιερείς και πλείστοι όσοι Κληρικοί και τού δευτερόθρονου Πατριαρχείου (μηδέ τού Πατριάρχου εξαιρουμένου) ευλαβούνται και υπεραγαπούν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο Συνετό, δεδομένου ότι υπάρχει αδιατάρακτη πνευματική σχέση μεταξύ τους.

Νεότερα από τη μετεγχειρητική κατάσταση τού Μητροπολίτη Δωδώνης


Για τούς πολυπληθείς φίλους, οι οποίοι είτε διά ζώσης, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μάς ρωτούν για τα νεότερα από την μετεγχειρητική κατάσταση τού Μητροπολίτου Δωδώνης, ο οποίος -ως γνωστόν- υπέστη χειρουργική επέμβαση, χθες το πρωί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε μετά χαράς ότι ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος είναι πολύ καλά, η δε πορεία τής ανάρρωσής του είναι -κατά τους θεράποντες ιατρούς- η αναμενόμενη και κάτι καλύτερο! 

Σήμερα το πρωί επιτράπηκε η ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Εντατική, όπου παρακολουθείται, στον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και στην αδελφή του κ. Ζελίκα Καμπιώτη. Η μεταφορά του από την Εντατική σε δωμάτιο προβλέπεται για αύριο. 

Το περιοδικό "Στιγμές" για το Β4 "Αληθώς" μας


Το εβδομαδιαίο περιοδικό τής Ζακύνθου ΣΤΙΓΜέΣ, την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 (τεύχος 224, σ. 7) αφιέρωσε μια σελίδα του στην εκδήλωση τού Κέντρου Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ τής 24ης Νοεμβρίου 22012, την αφιερωμένη στον δημοσιογράφο και πολεμικό ανταποκριτή ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Ευχαριστούμε θερμά! Χρεωνόμαστε για περισσότερα και ανώτερα!!!