e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός στο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου: "Μορφωθείτε, για ν' αντισταθείτε στους εφήμερους ισχυρούς των ημερών"




























Ανάμεσα στις γελαστές παρουσίες του Πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης", εδώ στο Μπανάτο, τελέστηκε σήμερα, στις 9 το πρωί, ο Αγιασμός για την  έναρξη των μαθημάτων της χρονιάς 2013-14. 

Παρέστησαν, εκτός από τον Διευθυντή κ. Ευάγγελο Αγγελούση, τους δασκάλους και τους γονείς, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Στυλιανός Μποζίκης και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής

Μετά την Ακολουθία ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας τόνισε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος κυρίως στα παιδιά: "Καθώς βιώνουμε δύσκολες, πολύ δύσκολες μέρες στην πατρίδα μας, είναι απόλυτη ανάγκη εσείς να μορφωθείτε όσο ποιοτικότερα και βαθύτερα μπορείτε, διατηρώντας πάντα το χαμόγελο και την παιδικότητά σας. Με αυτά τα προσόντα (παιδικότητα - χαμόγελο - μόρφωση) κανείς δεν θα μπορέσει να σας καταβάλει ή να σας εξουθενώσει. Οι εφήμεροι ισχυροί των ημερών επιζητούν -ή θέλουν να δημιουργήσουν- αμόρφωτους πολίτες, ώστε να αποδεικνύονται πιόνια στα χέρια τους. Όμως εσείς αντισταθείτε με την προσπάθειά σας"!!!

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν από την πλευρά τους, στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Διευθυντής του Σχολείου.

1 σχόλιο:

Θοδωρης εγγλεζος είπε...

Αξιος παντα πατερ παναγιωτη μου!!!!!!!