e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Το Χρυσό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης στον Οικουμενικό Πατριάρχη και η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη [+ videos]

  Θεσσαλονίκη, 26 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12.30 μ.μ  
Φωτογραφίες: Δημήτριος Σ. Πανάγος 


















Έκτακτη Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Αβραμόπουλος για σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της εορτάζουσας συμπρωτεύουσας.

Κατά την διάρκεια της επίσημης αυτής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής της Τιμητικής Διακρίσεως του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης Θεσσαλονίκης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και, στη συνέχεια, η ανακήρυξη του ως Επιτίμου Δημότη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης, ευχαριστώντας για την τιμή, ανέφερε: «Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολις συνεπορεύθησαν επί αιώνας ηνωμένοι, της κοινής ιστορίας, δια του κοινού πολιτισμού και δια της κοινής πίστεως, η οποία και τα μέγιστα συνέβαλεν, όχι μόνο εις την ανάπτυξιν και την εμβάθυνσιν των μεταξύ των δύο πόλεων σχέσεων, αλλά και εις την ύπαρξιν κοινών οραματισμών.

Ιστορία, πολιτισμός και πίστις αποτελούν τας τρεις συνιστώσας του προσώπου και της ταυτότητας των δύο πόλεων, ουχί ως απολίθωμα του παρελθόντος ανήκον εις τας προθήκας των μουσείων, αλλά ως ζώσαν και δρώσαν πραγματικότητα συνεχίζουσαν και σήμερον παρά τας επισυμβάσας εξελίξεις να εμπνέει και να καθοδηγεί τους ανθρώπους»

Για να τονίσει στη συνέχεια της ομιλίας του: «Ουδείς δύναται να εξαλείψει την ιστορία, ουδείς δύναται να παραγνωρίσει την πολιτιστικήν προσφοράν, ουδείς δύναται να αγνοήσει την πίστιν, ουδείς όμως δύναται να αμφισβητήσει και τον Οικουμενικόν προσανατολισμόν πάντων τούτων ο οποίος τα χαρακτηρίζει».



Ολόκληρη την πατριαρχική ομιλία αναρτήσαμε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας. Μπορείτε να την αναγνώσετε ΕΔΩ!









Δεν υπάρχουν σχόλια: